Italialaisen seikkailu New Yorkissa. Kuinka Pirlo menee ulkomaille

CSKA on Premier League: n tasapainoisin klubi: Tuottavimmassa 15 minuutin aikavälissä vain kolme tarkkaa osumaa käsiteltiin enemmän kuin vähiten tehokkaassa
“Kuban” – koko toisen puoliajan aikana pisteytettiin yhtä paljon kuin 15 minuutin alkaessa
“Ural”, “Dynamo”, “Kuban” ja “Mordovia” ovat ainoat joukkueet, jotka ansaitsivat enemmän ensimmäisellä puoliskolla kuin toisella.

Pieni jalkapallomateriaali johtavasta amerikkalaisesta sanomalehdestä, joka on omistettu legendaarisen keskikenttäpelaajan elämälle Isossa omenassa.

Monille maailmassa Andrea Pirlo on jumala. Pelaajana useissa suurissa seuroissa hän on voittanut kaksi Mestarien liigan ja kuusi kansallista mestaruutta. Vuonna 2006 hänestä tuli maailmanmestari Italian maajoukkueen kanssa, jossa hän myönsi kolme kertaa vuoden jalkapalloilijaksi. Kotimaassa häntä kutsutaan Mozartiksi ja professoriksi. Hänen vuoden 2013 omaelämäkerransa ”I Think, Seetõttu Play” Italiasta on tullut bestseller. Sosiaalisissa verkostoissa on sivuja, jotka on omistettu vain hänen partalleen. Nopea Google-hakutulos artikkeleissa, kuten ”37 syytä, miksi Andrea Pirlo on suurin elävä”. Hän näki nämä kaksi paavia.

Mutta kaikella tällä ei ole merkitystä New Yorkissa, missä Pirlo seisoo kadun kulmassa korttelin päässä Manhattanin Herald-aukiolta. Viime kesänä hän yllätti kaikki allekirjoittamalla kahden ja puolen vuoden sopimuksen New York-klubin kanssa, joka isännöi ensimmäistä kauttaan Major League Soccerissa. 36-vuotiaana Brescian kotoisin oleva nainen kuuluu Vanity Fair- ja GQ -sovellusten italialaisten versioiden kansille, ja tänään se on amerikkalaisen lehden ensimmäinen versio. Huolimatta sateesta, joka keskeytti kahden viikon marraskuun aurinkoa, Pirlo tuli harjoittelusta täydellisesti hoidettuja: hänellä on Massimo Piombon takki häkissä ja kirkkaan oranssi neuletakki. Apulaisvalokuvaajat ja stylistid istuvat kannettavan tietokoneen näytön edessä heidän aiheensa ollessa sateessa kuin patsas. Kotimaassaan Andrea olisi varmasti kerännyt joukon katsojia ympärilleen, mutta täällä suurin osa ohikulkijoista kulkee siihen hetkeen, jolloin kolme Milanon turistia huomaa hänet ja yksi heistä huutaa “Ciao, Andrea!”. Muutama muuta kävijää tunnistaa, alkavat ottaa kuvia. Pirlo hymyilee vaatimattomasti ja jatkaa poseeraa.